Hoe een antenne werkt, de basis

 De connectiviteit van onze wereld is echt een wonder. Velen van ons beschouwen de verfijning die gepaard gaat met het verzenden van berichten over de hele wereld met een opvallende snelheid als vanzelfsprekend.

Een groot deel van de technologische wereld dankt zijn huidige staat aan het bestaan ​​van antennes. We gaan u een beginnershandleiding geven om antennes te begrijpen. hopelijk kunnen we enig inzicht geven in hun belang en waarde.

Begrijpen hoe een antenne werkt, kan deuren openen naar het grotere bereik van moderne media. Als je een antenne wilt testen in een afgesloten ruimte zonder achtergrond ruis, dan zijn microwave absorbers ideaal voor je project.

Maar hoe werkt een antenne nu eigenlijk?

Om te beginnen zullen we het hebben over de basisfunctie van antennes in een eenvoudig voorbeeld. We zullen dieper ingaan op meer toepassingen nadat we het essentiële proces van antennes hebben vastgesteld.

Hoewel wereldwijde interconnectiviteit een complex proces is, zijn de fundamenten van radiocommunicatie relatief eenvoudig en liggen ze ten grondslag aan het hele systeem. Laten we dus beginnen met de basis.

Zenders en ontvangers

Het hart van radiocommunicatie is het gebruik van zenders en ontvangers. Signalen worden verzonden vanaf een zender en bewegen langs een pad naar een ontvanger, die het signaal opneemt en moduleert om het bericht te herstellen.

Beide apparaten bestaan ​​uit verschillende onderdelen, altijd inclusief een antenne. De antenne die je misschien nodig hebt om satelliettelevisie, autoradio of iets anders te ontvangen, is een ontvanger.

De grootte, vorm en reikwijdte van deze antennes zijn afhankelijk van het doel van de afzender en de afstand die het signaal moet afleggen.

Grondbeginselen van transmissie

Het eigenlijke overdrachtsproces is er een waarbij een paar technische ideeën betrokken zijn, en het is over het algemeen waar mensen ervoor kiezen om te stoppen met leren. We verzekeren u echter dat het begrijpen van de basisprincipes niet al te moeilijk is om te begrijpen.

Om een ​​zender een signaal door een antenne te laten sturen, moet een elektrische stroom door de antenne worden gestuurd en een magnetisch veld genereren. In plaats van simpelweg een signaal op een bepaalde frequentie uit te zenden, zendt de antenne signalen uit waarvan de frequentie of amplitude gemoduleerd is.

Frequentiemodulatie (FM) en amplitudemodulatie (AM) zijn de twee meest voorkomende manieren waarop informatie in radiogolven wordt verpakt.

Als je de frequentie van je favoriete radiostation opsplitst, merk je dat er veel informatie in bijvoorbeeld kanaal 99,9 op je stereo zit.

Het signaal wordt gemoduleerd om mono-audio-informatie (linker- en rechterluidsprekers), een piloottoon, AM onderdrukte draaggolfinformatie en tekstinformatie te bevatten.

Ontvangst van een signaal

Dat gemoduleerde signaal wordt door de lucht gestuurd, reist op zeer specifieke golflengten en wordt ontvangen door de antenne die u gebruikt.

Het signaal met de informatie wordt een draaggolfsignaal genoemd. Wanneer een signaal is gemoduleerd en doorgestuurd naar de ether, noemen we het een draaggolfsignaal omdat het informatie met zich meedraagt.

Net zoals een signaal moet worden gemoduleerd om een ​​draaggolfsignaal te worden, moet het worden gedemoduleerd wanneer het de ontvanger bereikt. Met andere woorden, het signaal wordt gereduceerd tot de relevante informatie.

Die informatie wordt vervolgens overgebracht naar het audiosysteem van uw auto en via uw luidsprekersysteem verzonden. Als het gaat om andere soorten media, zoals video, moet het signaal worden gedigitaliseerd.

Hoe golven reizen

Er zijn een aantal manieren waarop radiogolven door de lucht kunnen zweven.

Sommige golven schieten rechtstreeks van de zender naar de ontvanger. Dit wordt gewoon "zichtlijn" genoemd. Microgolven werden gebruikt om telefoongesprekken in de gezichtslijn te verzenden.

De zichtlijntransmissie werd effectief geëlimineerd in de jaren 60 toen glasvezelkabels de primaire methode waren voor het verzenden van telefoongesprekken. Glasvezelkabels coderen informatie in een lichtstraal die door een glazen buis wordt gestuurd.

Signalen die op lage frequenties worden verzonden, vaak AM-stations, zijn afhankelijk van het gebruik van grondgolfvoortplanting om te werken. Grondgolfsignalen gebruiken de ruimte tussen de aarde en de ionosfeer van de aarde om transmissies uit te voeren.

Deze grondgolven kunnen een grote afstand afleggen bij gebruik in de lagere frequenties van het spectrum. Een aantal signalen is afhankelijk van de transmissie van grondgolven omdat sommige golven een onderbreking ervaren door het effect van het licht op het D-gebied van de ionosfeer.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom is internet zo belangrijk?

Computer wil niet starten