Waarom is internet zo belangrijk?

Stel je houdt niet van zo een dikke computer en een laptop vind je ook te dik. Dan kan je een Thin client kopen bij een ICT specialist zoals Gazelles IT. Deze is ook dik maar dik in de zin van briljant. Deze laptop is ontzettend dun en ideaal om het internet mee op te gaan! Niemand kan meer zonder internet. Maar wat maakt internet zo belangrijk dan?

Bedrijven en communicatie

Het internet is een van allerbelangrijkste bronnen voor bedrijven om hun klanten te bereiken. Door middel van het internet kunnen bedrijven reclames maken en zo klanten trekken. Dit doen ze via eigen websites, social media en samenwerkingen met andere bedrijven. Naast het werven van klanten is het internet ook erg belangrijk voor de verkoop van artikelen en diensten. Via webshops kunnen klanten veel sneller iets aankopen bij een bedrijf vanuit hun eigen stoel. Het online shoppen is iets wat vele mensen liever doen dan het gaan naar de winkels zelf. Een andere belangrijke reden is dat bedrijven een imago kunnen opbouwen en uitstralen via het internet. Op deze manier kunnen ze bekender worden en hun eigen naam maken. Om deze redenen is het internet een erg belangrijke bron voor bedrijven.

Contact houden met belangrijke mensen

Internet zorgt voor contact tussen iedereen. Internet verbindt personen met elkaar, personen met bedrijven, landen met elkaar noem maar op. Internet heeft geen grenzen en zo ook het contact niet. Bekenden van elkaar, vrienden, familie of kennissen kunnen via het internet met elkaar chatten, appen, videobellen en gewoon bellen. Dit bijna altijd gratis. Door middel van het internet kan je in contact komen met andere winkels en bedrijven. Misschien wel voor een vacature of voor het aankopen van een item. Onbekenden mensen kunnen elkaar ook opsporen door middel van het internet en met elkaar in contact komen. Een groot deel van de stelletjes die nu gevormd worden vinden hun oorsprong bij een dating app als Tinder of een app als Facebook.

Werk + School

Door het internet is het mogelijk om als je ergens niet kan zijn en er toch nog bij te kunnen zijn.Wat ik hiermee bedoel is het volgende. Stel je bent een dagje ziek maar kan niet een dagje werk of school missen. Door het internet kan je deelnemen aan die ene belangrijke meeting via Zoom of die allerlaatste belangrijke les volgen voor school via Skype. Door het internet worden de mogelijkheden vergemakkelijkt tot het punt dat het eigenlijk niet eens meer nodig is om ergens fysiek aanwezig te zijn als je maar internet hebt.

Noodzaak in plaats van luxe

Internet is tegenwoordig een noodzaak. Internet vormt een extreem grote rol in de welvarendheid en bekendheid van bedrijven. Internet verbindt alles en iedereen met elkaar. Internet biedt de oplossing voor een dagje fysiek werk of school missen. Internet is een must in de gemoderniseerde wereld van nu!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe een antenne werkt, de basis

Computer wil niet starten