Computer wil niet starten


Computer wil niet starten

Dit is een van de rotste problemen van onze tijd; een computer die niet wil starten. Ineens kunt u de hele dag planning omgooien. U was van plan eerst even een paar uurtjes te werken en dan lekker de rest van de dag Netflix te kijken maar dat plan kunt u nu mooi in het water gooien. Geeft de computer nog wel respons of doet hij helemaal niets meer? Soms geeft de computer nog wel wat piepjes of een bepaald scherm maar soms doet de computer helemaal niks meer en moet u gaan raden wat het probleem is. Hier onder geven wij wat tips die u kunt doorlopen om te proberen te achterhalen wat het probleem met uw computer is. Als deze stappen niet werken kan u het best de computer langsbrengen voor reparatie.

Geen reactie van de computer

De eerste mogelijkheid is dat de computer helemaal niet reageert. Bij dit symptoom is het probleem lastig te achterhalen. De computer geeft namelijk niks aan behalve dat er ergens iets fout zit; anders zou de computer wel gewoon opstarten. In het geval dat de computer echt helemaal niks weten is het probleem vaak de stroomtoevoer. Als er stroom was zou de computer waarschijnlijk wel iets van feedback geven. Nog een mogelijkheid is dat de computer wel stroom toegevoerd krijgt maar dat de aanknop zelf het niet meer doet en dat de computer daardoor niet kan opstarten. In dit geval kunt u de computer zelf aanpakken maar waarschijnlijk beter langsbrengen. En als u zelf wat van computers weet en er van overtuigd bent om de machine te reanimeren kunt u alvast een oogje houden op vele aanbiedingen. Zo kunt u een refurbished computer of laptop kopen bij SAM IT Services en bent u van het probleem van een niet-reagerende computer af.

Startup reeks checken

Als de pc normaal lijkt op te starten maar het dan ineens niet meer doet is het probleem ook lastig te achterhalen. Vaak is het probleem dat ergens een bestand niet staat waar windows het verwacht te vinden en dat dit de hele startup reeks in de war brengt. Vaak is de enige oplossing hier om windows opnieuw te installeren via een externe schijf of een cd. Dan staat alles weer op de juiste plek en kan de computer voortaan weer normaal opstarten. Start uw computer niet goed meer op en wilt u deze laptop laten  repareren? Breng de computer dan vlug langs bij een computer specialist.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe een antenne werkt, de basis

Waarom is internet zo belangrijk?